От днес в серията от стачки в Обединеното кралство се включиха

...
От днес в серията от стачки в Обединеното кралство се включиха
Коментари Харесай

Стачка на служители на граничен контрол в UK вещят хаос по летищата

От през днешния ден в серията от стачки в Обединеното кралство се включиха и чиновниците от Граничен надзор, което предвещава безпорядък по летищата, съобщи БНР.

Стачката на чиновниците от граничен надзор ще продължи до Нова година. От профсъюза PCS отхвърлиха предлаганото от държавното управление нарастване на заплатите единствено с 2% и предизвестиха, че стачките могат да продължат и шест месеца, в случай че държавното управление не седне на масата за договаряния.

Междувременно военни и доброволци от министерството на вътрешните работи бяха подготвени да правят паспортни инспекции на мястото на близо 1 000 чиновници на Граничен надзор, които преустановиха работа. Опасенията са, че забавянето при инспекциите на идващите пасажери на летищата ще докара до дълги опашки, задържане на самолетите и забавяне на полети, които по това време на годината са доста интензивни. Авиокомпаниите са обезпокоени, че ще се налижи да заплащат и обилни обезщетения.

Положението във Великобритания е сериозно и в други браншове. От през вчерашния ден стартира 72-часова стачка на служащите по автомагистралите с искане за нарастване на възнагражденията. Днес стачкуват също жп служащите и чиновниците на Кралските пощи. За на следващия ден е планувана стачка на водачите на рейсове. През седмицата стачкуваха медицинските сестри, водачите на коли за спешна помощ и парамедиците. Очаква се да последват нови протестни дейности от тяхна страна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР